Ny i yrket

De första åren i yrkeslivet kan vara utmanande för läkare. För dig som är ny läkare finns många frågor att sätta sig in i. Inte minst är det viktigt att du som läkare känner till de avtal och regler som finns på arbetsmarknaden.


Läkarförbundet ger dig trygghet och koll på dina rättigheter. Som medlem kan du kontakta förbundets medlemsrådgivning eller din lokalförening som ger dig individuell rådgivning i alla frågor som rör din anställning. Våra tjänster ökar också dina utvecklings- och karriärmöjligheter.

På denna sida hittar du information om AT och ST. Forsknings- och karriärfrågor. Men också tips kring löneförhandling vid en nyanställning och vad du ska tänka på inför och under ett lönesamtal.

Medlemmar som är nya i yrket tillhör Läkarförbundets yrkesförening: Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). SYLF är den näst största yrkesföreningen inom förbundet och organiserar underläkare från läkarexamen fram till färdiga specialister.

Aktuellt
 • Har du nyligen tagit läkarexamen?

  Anmäl om läkarexemen

  När du tar läkarexamen ska ditt medlemskap övergå från studerandeförbundet (MSF) till Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). SYLF arbetar med frågor som är viktiga för dig som AT- och ST-läkare.

  Anmäl om läkarexamen>

 • Har du fått nytt specialistbevis?

  Anmäl specialistkompetens

  Meddela Läkarförbundet om du nyligen har fått nytt specialitetskompetensbevis.

 • Karriärseminarier

  Välkommen på Läkarförbundets karriärseminarier runt om i Sverige.

Senast uppdaterad 2016-11-08
Medlemsrådgivning

Fackliga och juridiska frågor:

Mån-tors 9-17, fre 9-13

Tel: 08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Frågor om medlemskap, avgifter och ändra uppgifter:

Telefon: 08-790 35 70
medlem@slf.se
Mån och ons 9-12 & 13-15
Tis, tors och fre 9-12