Medlemsförsäkringar för dig som student

Som medlem i Sveriges läkarförbund Student erbjuds du rabatt på försäkringar genom vårt samarbete med Folksam.

Kontakta Folksam på 0771-950 950 om du har frågor.

Försäkringar för läkarstudenterSjukkapitalförsäkring Student

- gratis om du blir medlem under ditt första studieår!

Sjukdom eller ett olycksfall kan drabba vem som helst. En kort sjukskrivning kanske inte påverkar ekonomin så mycket, men om sjukskrivningen blir längre kan det bli kännbart. Försäkringen kan lämna ersättning i form av Sjukkapital om du blir långvarigt arbetsoförmögen och förlorar högskolepoäng på grund av sjukdom eller olycksfallsskada.

Ingår i ditt medlemskap om du blir medlem under ditt första studieår. Läs mer om Sjukkapitalförsäkringen

Hemförsäkring för studenter

Med Folksams hemförsäkring får du den trygghet du behöver. Den skyddar dig, dina saker – på hemmaplan och på resa. När du väljer att teckna hemförsäkring för studerande får du tre kostnadsfria månader.

Olycksfall

Som student har du ett visst skydd vid olycksfall genom högskolan eller universitetet. Men det gäller bara i samband med skolaktiviteter. Folksams olycksfallsförsäkring, som är ett tillägg till Hemförsäkringen, får du ett extra skydd som gäller dygnet runt, året om.

Läs mer om hemförsäkringen student

Livförsäkring student

Genom att teckna livförsäkring visar du att du bryr dig om dina närstående. Om det otänkbara händer så tar du hand om dina efterlevande så de enklare kan behålla sin levnadsstandard. Läs mer om livförsäkringen student

Utlandsstudieförsäkring

Folksams Utlandsstudieförsäkring skyddar dina saker och dig som person. Den ger ett grundskydd för det mesta som kan inträffa under din utlandsvistelse som till exempel om du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Läs mer om utlandsstudieförsäkringen

Kontakta Folksam på 0771-950 950 om du har frågor.

Senast uppdaterad 2016-11-22
Folksam