Medlemmar berättar

Som medlem i Sveriges läkarförbund har du tillgång till rådgivning, experthjälp och förmåner. Du har också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan ibland tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

Läkarförbundet har idag över 50 000 medlemmar. Här kan du läsa några av deras berättelser. Om livet, yrket och vad ett medlemskap i Läkarförbundet kan tillföra.

 • ”Den fackliga grundprincipen är en oslagbar tanke”

  Daniel Svedin, distriktsläkre på Grycksbo vårdcentral i Dalarna, känner starkt för Läkarförbundets arbete och är själv aktiv för att påverka. 

  - Jag är en ”doer”. När jag får syn på ett problem så vill jag omedelbart göra något åt det.  Om man vill vara med och förändra så ska man engagera sig och försöka påverka politiker att fatta de rätta besluten.

  Bli medlem

 • "Behovet av kollegiala mötesplatser för läkare är viktigt"

  Läkare är en yrkesgrupp som lätt bortser från egna behov. Läkarförbundet som sammanslutning och gemenskap har en central roll. ”Vi behöver mötesplatser där vi kan träffas och dela erfarenheter”, säger Ullakarin Nyberg, psykiater och överläkare.

  Bli medlem

 • "Det är en självklarhet att vi ska värna om våra rättigheter och vara starka som grupp"

  Porträttbild Magdana Simonia

  Magdana Simonia är distriktsläkare på Odensala Hälsocentral i Östersund. Hon har länge sett facket som en trygghet och medlemskapet som en fråga om solidaritet. Hon kommer från Georgien och har arbetat i Sverige sedan 2011.

  "Om vi ska kunna utvecklas och påverka vår arbetsmiljö måste vi hålla ihop. Därför ska man vara med i Läkarförbundet", säger Magdana.

 • När Anna-Karin Agvald kom ut i arbetslivet väcktes engagemanget att förändra

  Porträttbild Anna-Karin Agvald

  Anna-Karin Agvald, specialist i allmänmedicin, drivs av viljan att göra gott.

  - Jag är en problemlösare och vill vara med och påverka. Om vi läkare engagerar oss fackligt får vi ett bättre arbetsliv. I slutändan handlar det om solidaritet, säger hon.

  Bli medlem

 • "Läkarförbundet är ett vaccin för oss medlemmar. Det skyddar oss och förhandlar om våra viktigaste frågor"

  Hög livskvalitet, karriärmöjligheter och ett svalt klimat lockade Paolo Bonazza till Sverige. Snart är han färdig specialist inom internmedicin på Södersjukhuset i Stockholm.

  - Jag visste tidigt att jag ville forska med fokus på hälsa och att jag ville hjälpa människor, säger han.

  Paolo Bonazza läkare

 • "Att rekrytera unga läkare att bli chefer är viktigt för sjukvårdens utveckling."

  Peter Thorén

  Vi har stämt träff i Läkarförbundets lokaler på Villagatan. När fotografen och jag kommer på utsatt tid så är Peter Thorén redan på plats. Han har just avslutat ett möte med Läkarförbundets chefsförening - där han är styrelseledamot. Ett förtroendeuppdrag, som vi ska återkomma till lite längre fram.

 • "Som medlem i Läkarförbundet har jag alltid någon att fråga"

  Embed/Script

  Hellene Solomon bildHellene Solomon

  För Hellene Solomon är det viktigt att kunna påverka, att göra skillnad. Det var bland annat därför hon valde att bli läkare. Och det var också en av anledningarna till att hon blev medlem i Läkarförbundet.

 • "Det är skönt att ha ett förbund i ryggen som stöttar "

  Elin Sterner bild Elin Sterner

1 2
Senast uppdaterad 2018-04-17
Medlemsrådgivning

Fackliga och juridiska frågor:

Mån-tors 9-17, fre 9-13

Tel: 08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Frågor om medlemskap, avgifter och ändra uppgifter:

Telefon: 08-790 35 70
medlem@slf.se
Mån och ons 9-12 & 13-15
Tis, tors och fre 9-12