Läkarförbundet har fått med fyra på MedTech Magazines maktlista 2018

Läkarförbundet har fyra förtroendevalda med på MedTech Magazines 100 viktigaste i MedTech-världen 2018. Vi slår rekord och känner oss mycket stolta. Heidi Stensmyren har tagit sig rakt in på listan och ligger redan nu på en hedrande sjundeplats precis efter minister Annika Strandhäll

Motiveringen lyder: Heidi Stensmyren är ordförande i Sveriges Läkarförbund och kan utan synbar ansträngning driva förbundets frågor som fackförbund och företrädare för läkarkåren, parallellt med stora samhällsfrågor som jämlikhet, patientinflytande och trygghet för läkare i världen. På Twitter, i paneler och intervjuer i tidningar och tv förespråkar Stensmyren innovation och bättre utrustning för de vårdanställda. Men Stensmyren uppmanar också människor att källkritiskt googla sina sjukdomar, att vilja veta mer är naturligt, säger hon. Stensmyren har varit en stark röst för att utbilda nyanlända läkare i det svenska vårdsystemet. Läkarförbundet har tillsammans med Vårdföretagarna fått pengar av Arbetsförmedlingen till introduktionsutbildningen och de första läkarna har redan fått jobb.

 De som innehar plats 1–10 är:

  1. Fabian Bolin som gör data av berättelser
  2. Jenni Nordborg blir nu genomförare av den strategi som tidigare samordnaren Anders Lönnberg har lagt upp och fortsätter samtidigt som chef för Hälsa på myndigheten Vinnova
  3. Göran Stiernstedt
  4. Louise Strand är ordförande för Landstingsnätverket för upphandling, LfU och inköpsdirektör i region Skåne
  5. Daniel Forslund är innovationslandstingsråd i Stockholm
  6. Annika Strandhäll 
  7. Heidi Stensmyren 
  8. Catarina Andersson Forsman är generaldirektör för Läkemedelsverket
  9. Sara Riggare spetspatient 
  10. Johanna Adami är rektor på Sophiahemmet

Karin Båtelson har plats 44 med motiveringen:

44. Karin Båtelson är neurofysiolog på Sahlgrenska, vice ordförande i Läkarförbundet och vågar likt barnet i sagan om Kejsaren utan kläder, säga hur det ligger till med bristen på vårdplatser, hoten mot patientsäkerheten och patienter som får vänta i växande vårdköer.

Jonas Ålebring plats 46 med motiveringen:

46. Jonas Ålebring, ny ordförande för de unga underläkarna som är organiserade i Sylf. Med det ska han uppnå visionen: “För en modern sjukvård med trygga patienter professionellt omhändertagna av moderna läkare.”

Emma Spak återfinns på plats 96 på topp 100 med motiveringen:

96. Emma Spak är läkaren som nu ska göra närvården ännu närmare med uppdrag på SKL. Vill förändra läkarens roll till mer coach än instruerande. För teknik och digitalisering.


Läs hela listan här.

Senast uppdaterad 2018-03-10