Pressekreterare - SLF

Pressekreterare

Gillar du politik, hälso- och sjukvård och att driva opinion? Är du en stilsäker skribent, gillar både det strategiska som operativa arbetet och förstår vikten av målgruppsanpassad kommunikation? Välkommen att söka tjänsten som Pressekreterare hos Läkarförbundet.

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med 48 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Arbetsuppgifter

Som Pressansvarig på Läkarförbundet har du ett operativt ansvar för Läkarförbundets medierelationer i samtliga kanaler och ska älska att bygga relationer. Att proaktivt formulera budskap och PR-strategier för medialt genomslag är av största vikt i rollen. Du ska genom mediebevakningen reagera både proaktivt och reaktivt och snabbt återkoppla med förslag på hur organisationen bör agera i medialt aktuella frågor. Som Pressansvarig kommer du även bistå Läkarförbundets enheter och talespersoner i PR- och kommunikationsfrågor samt stödja med utbildningsinsatser. Att skriva artiklar, pressmeddelanden och debattinlägg är en naturlig del av rollen. Du ansvarar för all mediebevakning inklusive sociala medier och mäter och följer upp medialt genomslag regelbundet.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som har ett antal års erfarenhet som PR-ansvarig, pressansvarig, pressekreterare, PR-konsult eller motsvarande.
  • Du har sannolikt en utbildning inom journalistik, kommunikation eller motsvarande
  • Du har haft ansvar för och erfarenhet från att etablera långsiktiga medierelationer i samtliga kanaler samt har en erfarenhet från kriskommunikation och krishantering
  • I dina tidigare roller har du varit ett konsultativt stöd till beslutsfattare i press- och PR-frågor
  • Du är van vid att snabbt sätta dig in komplexa frågor
  • Det är önskvärt att du har brett nätverk inom media
  • Du är en snabb, träff- och stilsäker skribent
  • Du ska ha kunskaper i och praktisk erfarenhet av digital publicering via CMS, pressrum som till exempel Mynewsdesk och sociala medier

Personliga egenskaper
Du har nyhetskänsla och gott omdöme och kan hantera ett ibland pressat tidsschema. Du bör kunna kombinera ett strategiskt förhållningssätt med förmåga till praktiskt arbete. Förmågan att vara en trygg och stadig rådgivare i pressfrågor, även i tidspressade situationer, är en viktig del av arbetet. Rollen innebär många kontaktytor både inom organisationen och mot externa parter. Det kräver lyhördhet och samarbetsförmåga men också egenskapen att vara tydligt organiserad och fungera självständigt.

Du har lätt för att samarbeta med många olika yrkeskategorier i en stor organisation och trivs i en miljö där det periodvis kan vara en hög arbetsbelastning.

Vi tillämpar premiebestämd pensionslösning. Ange ditt löneanspråk i din ansökan.

Vid frågor om tjänsten kontakta Ulrica Törning, kommunikationschef 073-642 22 80, ulrica.torning@slf.se. Facklig representant (JUSEK) är Peter Wursé 08-790 3356.

Välkommen med din ansökan senast den 24 februari till ansokan@slf.se alternativt Ulrica Törning, Sveriges läkarförbund, Box 5610, 114 86 Stockholm.

Intervjuer sker löpande.

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Senast uppdaterad 2017-02-13
Medlem

Frågor om medlemskap, avgifter och ändra uppgifter:
Telefon: 08-790 35 70
medlem@slf.se
Mån - fre 9-12