Utredare till avdelningen Politik och profession - SLF

Utredare till avdelningen Politik och profession

Händer med penna och mobil

Vi söker nu en kvalificerade utredare med kunskap om läkares utbildning och vidareutbildning (AT och ST).

Vill du vara med och utforma framtidens sjukvård? Avdelningen för Politik och profession är Läkarförbundets utredningsfunktion. Vi bevakar läkarnas arbetsmarknad, utbildning och forskning samt hälso- och sjukvårdens organisation, styrning och ekonomi. I vårt uppdrag ingår att göra utredningar och analyser, bedriva aktivt påverkansarbete och delta i olika externa arbetsgrupper. I uppdraget ingår även att ge service till förbundets medlemmar, förtroendemän och delföreningar.

Arbetsuppgifterna involverar både påverkanspolitiskt arbete, utredningsarbete och att stödja och bistå enskilda medlemmar. I tjänsten ingår också att ansvara för Läkarförbundets studierektorsnätverk.

Vi söker efter en person med förmåga att på kort tid sätta sig in i en fråga och komma med analyser, sammanfattningar och förslag till lösningar. Vi ser gärna att du har förmåga och intresse att tänka kommunikativt kring ditt arbete. Du måste vara beredd på att ta itu med frågor över avdelningens hela verksamhetsområde.

Du bör ha

  • akademisk utbildning med företrädesvis samhällsvetenskaplig, ekonomisk eller beteendevetenskaplig inriktning.
  • flerårig erfarenhet av utrednings- och påverkansarbete inom offentlig eller privat verksamhet
  • erfarenhet av att självständigt driva projekt och leda processer i samarbete med andra
  • utpräglad analytisk förmåga
  • förmåga att uttrycka dig väl, såväl muntligt som skriftligt.

Kunskap om gällande regelverk gällande allmäntjänstgöring, specialiseringstjänstgöring och hälso- och sjukvårdspersonal med utbildning från annat land än Sverige är mycket meriterande.

Vi kräver mycket men erbjuder i gengäld ett stimulerande och ansvarsfullt arbete.

Enligt gällande kollektivavtal är arbetstiden 39 h/vecka förutom sommartid (1/6–31/8) då den är 37 h/vecka.

Vi tillämpar premiebestämd pensionslösning. Ange ditt löneanspråk i din ansökan.

Upplysningar om anställningen lämnas av utredningschef Åsa Ehinger Berling, 08-790 34 48. Facklig representant (JUSEK) är Peter Wursé 08- 790 3356.

Välkommen med din ansökan senast den 12 februari till ansokan@slf.se alternativt Sveriges läkarförbund, Box 5610, 114 86 Stockholm. Märk kuvertet: Ansökan Utredare PP

Intervjuer sker löpande.

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Senast uppdaterad 2017-02-16
Medlem

Frågor om medlemskap, avgifter och ändra uppgifter:
Telefon: 08-790 35 70
medlem@slf.se
Mån - fre 9-12