Årsmöte 2018-02-08

Kära medlemmar, välkomna på årsmöte den 8/2-18. Kallelse finner ni på er studentmail.


Sök styrelsen 18/19! 

Här kommer ett meddelande från valberedningen: 

Bästa läkarstudenter i Linköping, 

Nu är tiden kommen att söka poster i Sveriges läkarförbund Student Linköping, till verksamhetsåret 2018, ansökningsperioden varar november ut. Personliga intervjuer kommer hållas kontinuerligt under rekryteringsperioden och första veckan i december.

Årsmötet för Sveriges Läkarförbund student kommer hållas i februari 2018.

Varför ska du engagera dig?

Sveriges läkarförbund Student engagerar sig i många olika frågor både nationellt och lokalt i Linköping. Som engagerad i Sveriges läkarförbund Student har du möjligheten att påverka det som du brinner för, och då både lokalt och nationellt. Det är bara ens egen fantasi som sätter gränserna. Att söka en post är inte bindande, du kan söka en post för att sedan erhålla mer information innan du bestämmer dig slutgiltigt.

Styrelseposterna är flera så du kan säkerligen hitta en post som passar just dig. De styrelseposter som är du kan söka till nästkommande verksamhetsår är:

- Ordförande

- Vice Ordförande tillika sekreterare

- Kassör

- Ledamot, där fyra av dem har specifika områdesansvar

o Kommunikation/IT

o Utbildning (PUL, KRaM, utbildningsutskott (MF) )

o Rekrytering och event (AT-mässan, föreläsningar, påverkanstorg) 

o Namnskyltar och utmärkelser

- Övrig ledamot

Övriga uppdrag (ej enskilda styrelseposter, endast intresseuppdrag) som går att söka:

- Adjungerad SYLF (Sveriges Yngre Läkares Förening)

- Adjungerad ÖLF (Östergötlands Läkarförening)

För att få mer information om posterna, klicka HÄR

Intresseanmälan sker via detta dokument:

https://docs.google.com/forms/d/10rUelc1QSKUDg1yZppJLmPFfJnkwycXVOGlQ9agG1m4/edit 

Med vänliga hälsningar,

Valberedningen Sveriges läkarförbund Student Linköping, 

Sveriges Läkarförbund Student Linköping kommer att bjuda på kaffe torsdagen 9/11 samt 23/11 November utanför Hasselquist sal mellan 12.00-13.00. Där kommer vi att svara på frågor angående de olika posterna. Det går även bra att maila oss på val.slfslinkoping@gmail.com.


Bästa kliniska handledare Linköping 2017! 

Nu är det dags att nominera Bästa Kliniska Handledare 2017. Detta pris delas varje år ut för att uppmärksamma god klinisk handledning. En pedagogisk och engagerad handledare är av stor vikt för att göra studenternas kliniska placeringar så utbildande som möjligt. Därför vill vi uppmärksamma de handledare som visar på ett gott exempel. Har du träffat på en handledare som visat på det där lilla extra? Gå då in och nominera denna handledare via länken nedan. När du nominerat en handledare är du med i utlottningen av 2 biobiljetter. Sista dag för nominering är den 9 oktober! 

Länk till nominering hittar du HÄR!


Ny event- och rekryteringsansvarig! 

På styrelsemötet i torsdags valdes en ny styrelseledamot in. Saga Niemi i T7 valdes till ny event- och rekryteringsansvarig! Vi hälsar henne varmt välkommen och tror att hon kommer göra ett fantastiskt jobb i höst!


 


 

Utlysning av posten event- och rekryteringsansvarig!

Inför höstterminen söker SLF Student Linköping en ny ledamot för posten event- och rekryteringsansvarig. Posten innebär att du som ledamot ansvarar för att samordna arbetet kring de event vi anordnar såsom Påverkanstorg, sommarjobbsinfo och föreläsningsserien. AT-mässan är ett återkommande event som kräver mycket samordning och arbete, där finns redan två stycken ansvariga, där finns du som innehar ledamotsposten som ett stöd i deras arbete. Styrelsen är självklart behjälpliga och man står aldrig ensam i arbetet. 
Från tidigare erfarenhet och terminer vet vi att det går utmärkt att inneha posten även om man har till exempel klinsk placering på annan ort, det viktiga är att samordna arbetet. Posten gäller under höstterminen, fram till årsmötet i februari 2018.

Ansök om posten här, om du vill få en chans att utvecklas och få mer förtåelse för vad vi som fackförbund för läkarstudenter gör! Läs mer om posterna under rubriken "om oss". 


Dags att ansöka om äskning!

Kära medlemmar,
Styrelsen i SLF Student Linköping har under terminen jobbat fram en äskningspolicy och den är nu redo för er att kunna ta del av. Medlemmar i förbundet kan ansöka om upp till 5000kr per äskning, läs mer om hur det går till här nedan. Äskningsperioden är öppen från 24/4 till och med 17/5.
Äskningen skickas till info.linkoping.student@slf.se

Hör gärna av er om ni har några frågor.

Äskning


Nu är anmälningsformuläret för denna omgång med namnskyltsbeställningar öppet! 

Går du termin 1 eller 7 får du som medlem en gratis skylt, som standard med titel ”Läkarstudent” respektive ”Läkarkandidat”. Utöver detta är alla medlemmar välkomna att beställa de skyltar de vill ha, till ett pris på 20 kr/namnskylt. 

Anmälningsformuläret hittar du här


Grattis Ludvig Sehlström till ditt nya stetoskop!

För några veckor sedan var styrelsen ute och presenterade sig för termin 1/kurs 1. Vid det tillfället hade man även möjlighet att bli medlem i SLF Student, och bland alla som blev medlemmar den dagen lottade vi ut ett stetoskop.

Idag var det äntligen dags att dra den vinnande medlemmen, och lotten föll på Ludvig. Grattis! 

Vinnare av stetoskop VT17


Nyvald styrelse 2017! 

Här är hela styrelsen samlad på bild, ett härligt gäng med många bra ambitioner. Det kommer bli ett bra år! 

Styrelse SLF Student Linköping

Mer information om den nya styrelsen och vilka vi är kommer inom kort! 


Årets kliniska handledare

Priset för årets kliniska handledare 2016 tilldelades Dennis Björk, ST-läkare på kirurgiska kliniken, US Linköping.

Motivering: 
Bland överläkare, specialister, ST- & AT-läkare, får han även en "simpel läk.student" att känna sig sedd och betydelsefull. Bjuder in & med, förklarar pedagogiskt utan att dumförklara, ställer upp och tar sig tid. Kanske viktigast, Dennis visar att det finns ödmjuka kirurger i en annars ganska så armbågsvass specialitet. En mycket skicklig förebild helt enkelt!

Årets kliniska handledare
Grattis Dennis!


Nyheter från Sveriges läkarförbund Student:


Årets första Appendix-nummer, rykande het från pressarna!

Nu har årets första utgåva av Appendix skickats hem till våra medlemmar. I detta nummer presenteras den nya styrelsen för Sveriges läkarförbund Student liksom vår nya studenthandläggare Sara Widebeck! Ni kan även bland annat läsa om resultatet från vår enkät om psykisk ohälsa, om #metoo samt om våra visioner för året. Kolla efter tidningen i din brevlåda eller läs den här på vår hemsida!

 


Vårens AT-mässor pågår nu för fullt

Läs mer

Handledningsrapporten 2016

Sveriges läkarförbund Student har under hösten 2016 genomfört en enkätundersökning om den kliniska delen av läkarutbildningen. Målgruppen för undersökningen var läkarstudenter vid svenska universitet som under höstterminen läste termin nio.

Läs mer
Senast uppdaterad 2018-02-08

Vilka är vi?

Facket för dig som är läkarstudent i Linköping.

Vi hjälper dig i frågor såsom AT, klinisk praktik, studiefrågor och konflikter med universitetet m.m.


 

Facebook

För att komma till vår facebook-sida, klicka här!


 

Glöm inte att klicka in på Kalender för att se när nästa event är!

Medlemsrådgivning

Fackliga och juridiska frågor:

Mån-tors 9-17, fre 9-13
Tel: 08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Frågor om medlemskap, avgifter och ändra uppgifter:

Telefon: 08-790 35 70
medlem@slf.se
Mån och ons 9-12 & 13-15
Tis, tors och fre 9-12