Har du funderat på att starta eget?

Om du har funderat kring att starta eget finns det numera olika möjligheter att verka som privatpraktiker. Vårdvalsmodeller har införts inom främst primärvården i alla landsting.

Läkare på Täbycentrum doktornStarta eget-kurs 18 april 2018

Läkarförbundet arrangerar en kurs för dig som funderar på att starta eget eller kanske precis har startat egen verksamhet.

Under en hel dag får du information och råd om juridik och ekonomi.
Kursen tar upp vad som gäller om man arbetar som konsult men också hur det fungerar att driva egen läkarmottagning, både inom offentlig och privat finansierad vård. Naturligtvis finns det också tid att ställa frågor.

Läs mer och anmälan


Inspirationsdagar och föreläsningar

En bra grund innan du startar eget är att gå på olika föreläsningar. Genom ditt medlemskap i Läkarförbundet kan du gå på Saco:s inspirationsdagar runt om i landet. På Läkarförbundets karriärmässor föreläser läkare som starta eget om sina erfarenheter.
Läs mer om inspirationsdagar
Läs mer om karriärevent

Checklista

I Läkarförbundets Råd för dig som vill starta eget  får du råd inför att starta egen läkarverksamhet. Vi tipsar om olika företag där du kan få hjälp och stöd samt bra verktyg.

På Skatteverket.se kan du hitta information om vad du ska tänka på. Om att starta företag

Kom i håg att anmäla din verksamhet till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och deras vårdgivarregister. Registrera din verksamhet hos IVO

Rådgivning

Om du funderar på att starta eget eller om du redan är verksam som privatpraktiker kan du kontakta Läkarförbundets medlemsrådgivning. 

Senast uppdaterad 2018-01-23
Medlemsrådgivning

Fackliga och juridiska frågor:

Mån-tors 9-16, fre 9-13

Tel: 08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Frågor om medlemskap, avgifter och ändra uppgifter:

Telefon: 08-790 35 70
medlem@slf.se
Mån-fre 9-11