Medlemsförmåner

Som medlem i SLF Student har du tillgång till många olika typer av förmåner och rabatter! 

Facklig rådgivning

Läkarförbundets jurister och ombudsmän finns tillgängliga för att hjälpa dig i frågor som rör din utbildning, yrkesroll och arbetssituation. Inför AT, underläkarvikariat eller andra sommarjobb svarar vi på dina frågor kring lön- och anställningsvillkor, och ger dig gärna råd och tips inför din anställning.


Medicinsk litteratur

Som medlem får du 10% rabatt på utvald kurslitteratur hos Studentlitteratur.

Till webbshop


Namnskyltar

Varje termin låter vi producera namnskyltar för att ha under den kliniska praktiken. Kontakta din lokala avdelning om du vill veta mer.

Till lokalavdelningar


Förmånliga försäkringar

Genom vårt samarbetsavtal med Folksam har du möjlighet att teckna hemförsäkring och olycksfallsförsäkring till ett mycket lågt och konkurrenskraftigt pris. De första tre månaderna är kostnadsfria. För dig som blir medlem under första studieåret ingår även en sjukkapitalförsäkring utan extra kostnad. 

Du kan läsa mer om Folksams försäkringserbjudanden för SLF Students medlemmar i detta informationblad: Folksam - Försäkringar för SLF Students medlemmar 2018 

För att teckna avtal eller få mer information, kontakta en av Folksams handläggare på 0771 - 950 950, eller besök deras hemsida, folksam.se/slf.


Understödsfonden

Om du är i slutet av läkarutbildningen och inte längre får studiemedel så kan du som är medlem i Sveriges läkarförbund Student söka bidrag från Läkarförbundets understödsfond. Läs mer om understödsfonden här.


Tidningar

Som medlem får du vår medlemstidning Appendix tillsammans med SYLF:s motsvarighet, Moderna Läkare. Tidningarna produceras och trycks i en gemensam fysisk upplaga, och utkommer fem gånger per år

Du erbjuds även möjlighet att prenumerera på Läkartidningen till ett kraftigt rabatterat pris - 150 kr/år jämfört med ordinarie pris på 1749 kr/år. 

Moderna Läkare >
Läkartidningen >

Nyhet! Dagens medicin ger nu våra medlemmar en förmånlig rabatt på prenumerationen! 

Digital prenumeration (även läsa tidiningen digitalt): 995:- Ordinarie pris 2995:-

Papperstidning 1 ggr/vecka och digitalt login:1295:- Ordinarie pris 2995:-

För mer information och beställning: kontakta nicolina.tangring@bbms.se (skriv med namn och telefonnummer samt tid hon kan nå er, alternativt skicka er beställning direkt tillsammans med adress och samtliga uppgifter)


Stugor och lägenheter: Från Duved till Marbella

Skidresa i Duved, solsemester i Marbella, eller varför inte en veckas tentaplugg med klasskamraterna i idylliska Skanör? Som medlem kan du boka Läkarförbundets stugor och lägenheter till förmånliga priser!  Läs mer här


AT-mässa

Varje termin arrangerar vi AT-massor vid Sveriges samtliga lärosäten. Evenemanget riktar sig särskilt för dig som går termin 9, 10 och 11, och brukar vara ett uppskattat tillfälle för att bekanta sig med framtida arbetsgivare, och höra vad de kan erbjuda för villkor kopplat till deras AT-block. Det brukar vara god representation från de olika landstingen, och Läkarförbundet finns på plats för svara på frågor och berätta om till exempel rättigheter och arbetsvillkor kopplat till din anställning som AT-läkare.


Lokala evenemang och kurser

Som medlem blir du inbjuden till olika evenemang och kurser. Du får kraftigt rabatterat pris på Läkartidningens seminarier (25% av ord. pris), och får även möjlighet att delta på kvällar om löneförhandling, ledarskapsutbildning, lunchföreläsningar m.m., som Läkarförbundet och SLF Student arrangerar.


Fler förmåner

Medlemsförmåner Sveriges läkarförbund 

Det kostar bara 250 kr per år att vara medlem. Ansök redan idag!

 
Senast uppdaterad 2016-05-23
Medlemsrådgivning

Fackliga och juridiska frågor:

Mån-tors 9-16, fre 9-13

Tel: 08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Frågor om medlemskap, avgifter och ändra uppgifter:

Telefon: 08-790 35 70
medlem@slf.se
Mån-fre 9-11