Aktuellt

[Error: No property "Body".]


2015-03-31

Heidi Stensmyren i Nordegren & Epstein i P1

Nordegren & Epstein i P1. Heidi Stensmyren medverkar om läkares regler för sekretess och anmälningsplikt med anledning av förra veckans tragisk flygolycka.
Hör samtalet>

Läs mer
2015-03-30

Läkarförbundet hos regeringen om nyanlända läkare

I dag, tisdag den 31 mars, deltar Heidi Stensmyren och Joel Hellstrand från Läkarförbundet i ett trepartssamtal om snabbspår för nyanländas etablering på arbetsmarknaden. Samtalet äger rum i Rosenbad och är anordnat av arbetsmarknadsdepartementet.

Läs mer
2015-03-25

Arvs- och gåvoskatt - inget Läkarförbundet driver

Sveriges läkarförbund ställer sig inte bakom Saco:s och LO:s förslag som presenterades på DN Debatt den 21 mars om att utreda möjligheterna att återinföra arvs- och gåvoskatten.

Läs mer
2015-03-23

Skattesystemets utformning

Läkarförbundet tar inte ställning till skattesystemets utformning och har inte varit inblandade i Sacos och LOs DN-debattartikel den 21/3 eller i skatterapporten "Gör om gör rätt".

Läs mer
2015-03-20

Dråpslag mot vårdföretagare

SvD Debatt: Sänkt ersättning för flera vårdval är ett dråpslag för såväl patienter vårdföretagare inom Stockholms läns landsting, skriver Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren tillsammans med Fysioterapeuternas ordförande Stefan Jutterdal.

Läs mer
2015-03-20

Läkarförbundet positivt till promemoria

Utredningen En nationell samordnare för effektivare resursutnyttjande inom Hälso- och sjukvården har arbetat fram en promemoria, som granskats av Läkarförbundet. 

Läs mer
2015-03-18

Orimligt långa handläggningstider för utlandsutbildade

Läkarförbundet har tillsammans med nio andra fackförbund skrivit ett brev till Socialstyrelsens generaldirektör då myndighetens handläggningstider för bland andra läkare utbildade utanför EU/EES är orimligt långa. Läs brevet

Läs mer
2015-03-16

Landstingets besparingspaket - ett dråpslag mot vårdvalet

PRESSMEDDELANDE. Läkarförbundet kräver att besparingsförslaget om minskad ersättning till privata specialister i vårdvalet dras tillbaka. Förslaget riskerar att vårdgivare slås ut och att patienterna få sämre möjligheter till vård.

Läs mer
2015-03-06

Heidi vald till en av årets kvinnor

Heidi Stensmyren, ordförande Läkarförbundet, placeras av Expressen mellan Margot Wallström (85) och Jill Johnson (87) på listan Årets kvinnor.

Läs mer
2015-03-06

Läkarförbundet positiv till betänkande

Göran Stiernstedts betänkande välkomnas av Läkarförbundet som är positivt till att han tagit till sig tankar och förslag från förbundets rapport "Utskrivningsklara patienter". Rapporten publicerades i höstas.

Karin Båtelson intervjuades i SR P1

Rapporten

Läs mer
2015-03-04

Namninsamling för Fikru Maru

Skriv under och sprid namninsamlingen för den svenska hjärtläkaren Fikru Maru som har suttit häktad i Etiopien på oklara grunder sedan maj 2013. Till namninsamlingen

Mer om Fikru Maru finns att läsa på ”The Ethiopian Cardiac Arrest”  och i tidningen Sjukhusläkaren.

Läs mer
2015-03-10

Fortbildning diskuteras i P1

Lyssna på Kaliber, P1:s program för undersökande journalistik, som den 15 mars kommer att handla om läkarnas fortbildning.

Läs mer
Senast uppdaterad 2017-10-25