Aktuellt

[Error: No property "Body".]


2018-02-28

Debatt Aftonbladet: Även vi läkare kan knäckas av vården

Debattören: Jag vill inte förlora en enda kollega till – ge oss det stöd vi behöver, skriver Sofia Rydgren Stale.

Läs mer
2018-02-26

Debatt Göteborgs-Posten: Bristen på vårdplatser ökar - akuta insatser krävs

Ny statistik från OECD visar att Sverige har lägst antal vårdplatser i hela EU. Och enligt Socialstyrelsen sker en fortsatt ökning av antalet överbeläggningar och patienter som vårdas på fel avdelning. Vi vägrar acceptera att detta har blivit ett normaltillstånd inom svensk sjukvård, skriver Sveriges läkarförbund.


Läs mer
2018-02-23

Ansökningsformulären på lakarforbundet.se

Mellan 09:08 och 17:23 den 22/2 fungerade inte bekräftelsen i våra formulär för medlemsansökningar på lakarforbundet.se. Din medlemsansökan är mottagen och vi behandlar den i tur och ordning. 

Läs mer
2018-02-16

Läkarförbundet har fått pengar till snabbspår för läkare med utländsk examen

Läkarförbundet arbetar aktivt för att göra det lättare för läkare med utbildning i ett land utanför EU att få svensk legitimation och specialistbevis. Läkarförbundet är också delaktig i olika referensgrupper för Arbetsförmedlingens snabbspår för legitimationsyrken inom hälso- och sjukvården. 
Läs mer
2018-02-15

Trygg vård: Hör läkares berättelser från verkligheten

På TryggVard.se synliggör vi vårdens utmaningar, dess effekter och dess lösningar genom Sveriges läkares ögon. 

Läs mer
2018-02-14

BLOGG: Politiken måste ge konkreta svar på vårdens verkliga problem

Inför valet 2018 är vårddebatten hetare än någonsin. Samstämmiga opinionsundersökningar visar att sjukvården är den politiska sakfråga som väljarna rankar som viktigast. Ett tydligt tecken på att allt inte står rätt till och en signal politiker måste ta på allvar.

Läs mer
2018-02-09

Vård till papperslösa

De senaste dagarna har en debatt initierats kring att neka papperslösa patienter rätt till vård. Enligt Läkarförbundets etiska regler ska en läkare erbjuda patienten nödvändig vård. Det står också i samklang med Lissabon-deklarationen som är antagen av Världsläkarorganisationen (WMA).

Läs mer
2018-02-07

Ge läkarna tydligare uppdrag vid sjukskrivning

Specialister i allmänmedicin på våra vårdcentraler runt om i landet larmar om att de får ägna alldeles för mycket tid åt att komplettera sjukintyg till Försäkringskassan. Tid som läkarna bör ägna åt sina patienter för att de ska kunna återfå arbetsförmåga, där så är möjligt, skriver Heidi Stensmyren och Ove Andersson i en debattartikel i Dagens Samhälle

Läs mer
Senast uppdaterad 2017-10-25