Aktuellt

[Error: No property "Body".]


2017-10-02

Läkare ställer både diagnos och ser hela människan

Vi behöver en reform med fast läkarkontakt och listning på läkare, skriver Heidi Stensmyren ordförande Sveriges läkarförbund, i en debattartikel. 

Läs mer
2017-10-02

C, L och KD i linje med Läkarförbundets politik

Centerpartiet röstade häromdagen för en reform av primärvården med fast läkarkontakt och möjlighet att lista sig på läkare. Även Liberalerna kommer med en storsatsning på primärvården. Totalt satsar de drygt 12 miljarder kronor på hälso- och sjukvården, merparten går till primärvården. De vill se fler allmänläkare och fast läkare för patienter.

Läs mer
2017-10-06

Skönmåla inte läget i vården SKL

Läkarförbundet efterlyser en vårdplatsdimensionering som utgår från befolkningens faktiska behov, i stället för kortsiktiga budgetramar. 

Läs mer
2017-10-06

Granskning: Läkare jobbade 938 timmars övertid – på ett år

Det motsvarar 23 normala arbetsveckor. 1 000 läkare runt om i landet jobbade mer än vad arbetstidslagen tillåter.

Läs mer
2017-10-16

52 läkarstudenter får ekonomiskt stöd av Läkarförbundet höstterminen 2017

Läkarstudenter i nöd eller om de bara har tio veckor kvar på sin utbildning kan få ekonomiskt stöd av Läkarförbundet när de inte får studiemedel från CSN.Sara Klingwall Widfors

Läs mer
2017-10-16

World Medical Association antog ny internationell läkared

World Medical Association (WMA) avslutade i lördags sitt årliga General assembly-möte. WMA, som består av läkarorganisationer från över 110 länder, har medicinsk etik och hälsorelaterade mänskliga rättigheter som huvudfokus. Heidi Stensmyren sitter i WMAs Council (styrelse) och är ordförande i den viktiga etikkommittén, Medical Ethics Committee. Vid General assembly, som denna gång hölls i Chicago, representerades Läkarförbundet även av förbundsstyrelseledamoten Elin Karlsson.

Läs mer
Senast uppdaterad 2016-11-08