Kvalificerad hälso- och sjukvårdspolitisk utredare

Läkarförbundet håller på att fokusera sitt hälso- och sjukvårdspolitiska arbete, och valåret 2018 kommer vi att satsa särskilt på att få till en primärvårdsreform i Sverige. Vi söker nu en kvalificerad utredare till kansliet med goda kunskaper om det svenska hälso- och sjukvårdssystemet i allmänhet och primärvårdens förutsättningar i synnerhet. 

Vill du vara med och utforma framtidens sjukvård? Avdelningen för Politik och profession är Läkarförbundets policy. Vi bevakar läkarnas arbetsmarknad, utbildning och forskning samt hälso- och sjukvårdens organisation, styrning och ekonomi. I vårt uppdrag ingår att göra utredningar och analyser, bedriva aktivt påverkansarbete och delta i olika externa arbetsgrupper. Arbetet innebär också många kontakter med förbundets medlemmar, förtroendemän och delföreningar.

Vi söker efter en person med förmåga att på kort tid sätta sig in i en fråga och komma med analyser, sammanfattningar och förslag till lösningar. Vi ser gärna att du har förmåga och intresse att tänka kommunikativt kring ditt arbete. Du måste vara beredd på att ta itu med frågor över avdelningens hela verksamhetsområde.

Du bör ha

· akademisk utbildning med företrädesvis samhällsvetenskaplig eller hälso- och sjukvårdsekonomisk inriktning.

· flerårig erfarenhet av utrednings- och påverkansarbete inom offentlig eller privat verksamhet

· Goda kunskaper om det svenska hälso- och sjukvårdssystemet i allmänhet och primärvårdens förutsättningar i synnerhet.

· erfarenhet av att självständigt driva projekt och leda processer i samarbete med andra

· utpräglad analytisk förmåga

· förmåga att uttrycka dig väl, såväl muntligt som skriftligt.

Vi kräver mycket men erbjuder i gengäld ett stimulerande och ansvarsfullt arbete.

Enligt gällande kollektivavtal är arbetstiden 39 h/vecka förutom sommartid (1/6–31/8) då den är 37 h/vecka. Vi tillämpar premiebestämda pensionslösningar.

Vi vill att du uppger ditt löneanspråk i ansökan.Upplysningar om anställningen lämnas av utredningschef Åsa Ehinger Berling, 08-790 34 48. Facklig representant (JUSEK) är Peter Wursé 08- 790 3356.

Välkommen med din ansökan senast den 8 oktober till ansokan@slf.se alternativt Sveriges läkarförbund, Box 5610, 114 86 Stockholm.

Intervjuer sker löpande

 

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med 50 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser

Senast uppdaterad 2017-10-03
Medlem

Frågor om medlemskap, avgifter och ändra uppgifter:
Telefon: 08-790 35 70
medlem@slf.se
Mån och ons 9-12 & 13-15
Tis, tors och fre 9-12