Aktuellt

[Error: No property "Body".]


2017-09-29

Sveriges läkarförbund ökar kraftigt

Allt fler läkare väljer att gå med i Sveriges läkarförbund. Kraftigast är medlemsinströmningen bland yrkesverksamma läkare.

Läs mer
2017-09-28

Högspecialiserad vård ska ges på färre svenska sjukhus

Regeringen vill centralisera den avancerade vården ytterligare för att ge patienter tillgång till läkare med större erfarenhet av den aktuella diagnosen.


Läs mer
2017-09-27

”Regeringen måste snarast slutföra arbetet med att ta fram en nationell läkemedelslista.”

Detta beslutade riksdagen idag i ett tillkännagivande*. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet reserverade sig med motivering att arbetet med att ta fram ett lagförslag redan pågår och förslag från regeringen väntas inom kort. 

Läs mer
2017-09-27

Tjänstepensionens dag 27 september

Idag 27 september är det Tjänstepensionens dag. I takt med att den allmänna pensionen minskar är det viktigt att du har en bra tjänstepension.

Läs mer
2017-09-27

En av fyra läkare utsattes för hot och våld de senaste tolv månaderna

Idag kan vi presentera nya siffror som visar att en av fyra läkare utsatts för hot och våld inom de senaste tolv månderna. Regeringen med Morgan Johansson och Annika Strandhäll i spetsen bjuder idag in till ett rundabordssamtal för att diskutera hot och våld i akutsjukvården. I en enkät där 782 läkare svarat visar det sig att att en av fyra läkare utsatts för hot och våld.
- Det är naturligtvis helt oacceptabelt. Det är bra att regeringen nu bjuder in till samtal, säger Heidi Stensmyren ordförande Sveriges läkarförbundet.

Läs mer
2017-09-20

Lovvärda satsningar men de löser inte vårdens utmaningar

Läkarförbundet kommmenterar regeringens höstbudget.

Läs mer
2017-09-11

Framtidens vård kräver en fast läkarkontakt

Fast läkarkontakt

Dagens Samhälle Debatt: Sverige behöver en nationell primärvårdsreform där patienterna får en fast läkarkontakt och multiprofessionella team.

Läs mer
2017-09-05

Frige den svenske hjärtläkaren Dr Fikru Maru omedelbart

Fikru Maru

Läkarförbundet ställer sig bakom uppropet: "Demand the Ethiopian government free the good Swedish heart doctor, Dr Fikru Maru, immediately!"

Läs mer
2017-09-04

Västerviks sjukhus är Sveriges bästa AT-ort 2017

Konkurrensen var hård men 1700 AT-läkare kan inte ha fel. Västerviks sjukhus är den ort som toppar AT-rankingen, därefter delar Avesta Lasarett och Gällivare sjukhus på den hedersamma andra platsen.

Läs mer
Senast uppdaterad 2017-10-25