Aktuellt

[Error: No property "Body".]


2017-06-30

Förbättringar i inkomstförsäkringen

Från den 1 juli blir inkomstförsäkringen bättre. Studier blir överhoppningsbar tid och inträdesåldern i Tilläggsförsäkringen höjs till 60 år.

Läs mer
2017-06-28

Läkarförbundet har fått med 6 stycken på Maktlistan 2017

Läkarförbundet har 6 förtroendevalda med på Dagens Medicins Maktlista. Vi känner oss mycket stolta. Heidi Stensmyren har klättrat och ligger nu på en hedrande sjätteplats.

Läs mer
2017-06-27

Sommarkris i vården – ett typiskt svenskt fenomen

Intervju med Heidi Stensmyren i Svenska Dagbladet: "I Sverige vet man namnet på sin tandläkare, PT eller frisör. Men man har ingen egen läkare", säger Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren.

Läs mer
2017-06-27

”Kraftigt minskad fortbildning hot mot patientsäkerheten”

DN Debatt 25/6: Kontinuerlig fortbildning är en förutsättning för att kunna utveckla kvaliteten och ge patienterna den bästa vården. 

Läs mer
2017-06-26

Läkarförbundet ställer sig bakom krav på vård på lika villkor

En rad vårdorganisationer uppmanar i ett gemensamt ställningstagande Sveriges riksdag och regering att se till att asylsökande, papperslösa och utsatta EU-medborgare som vistas i Sverige får rätt till vård på lika villkor oberoende av ursprung och rättslig status.

Läs mer
2017-06-07

God och nära vård kräver fast läkarkontakt

Idag presenterade utredare Anna Nergårdh delbetänkandet God och nära vård. Tre nya principer föreslås styra hälso- och sjukvården. Att vården ska vara lätt tillgänglig för kontakt och besök, att den ska organiseras nära befolkningen och vården ska ges som öppenvård i första hand. Läkarförbundet ser positivt på inriktningen, men saknar bland annat förslag om fast läkarkontakt.

Läs mer
Senast uppdaterad 2017-10-25