Aktuellt

[Error: No property "Body".]


2018-03-16

Problem med att logga in på lakarforbundet.se

Just nu har vi problem med inloggningen till lakarforbundet.se. Problemet felsöks och vi hoppas på en snabb lösning. 

Tack för ert tålamod!

Läs mer
2018-03-15

DEBATT: Låt inte vårdköerna växa ännu mer!

Väntetiderna i vården ökar. Det drabbar både de patienter som väntar och samhället som förlorar arbetsföra medborgare eller måste bekosta onödiga stödinsatser. Men även arbetsmiljön drabbas när medicinsk kunskap och evidens inte följs, konstaterar Karin Båtelson, ordförande i Sjukhusläkarna samt förste vice ordförande i Läkarförbundet i en debattartikel i Dagens Samhälle

Läs mer
2018-03-09

#utantystnadsplikt får årets Friska Sjukvårdspris

#utantystnadsplikt och de 10 400 kvinnliga läkare som står bakom uppropet i #MeToo är årets Friska Sjukvårdspristagare. De prisades vid Sjukhusläkarnas fullmäktigemöte.


Läs mer
2018-03-08

Läkarförbundet har fått med fyra på MedTech Magazines maktlista 2018

Läkarförbundet har fyra förtroendevalda med på MedTech Magazines 100 viktigaste i MedTech-världen 2018. Vi slår rekord och känner oss mycket stolta. Heidi Stensmyren har tagit sig rakt in på listan och ligger redan nu på en hedrande sjundeplats precis efter minister Annika Strandhäll

Läs mer
2018-03-03

Läkarförbundet välkomnar regeringens beslut

Läkarförbundet välkomnar regeringens beslut om två uppdrag som ska växla upp Socialstyrelsens arbete för en god tillgång på specialistläkare med rätt kompetenser.

Läs mer
2018-03-02

Vi välkomnar många av KD:s förslag som ligger i linjer med Läkarförbundets

- Vi välkomnar många av Kristdemokraternas förslag som presenteras på DN Debatt idag. De ligger i linje med våra: rätt till fast läkarkontakt, ge läkarna mer tid för patienten, fler medicinska sekreterare som avlastar administration och fler utbildningsplatser, säger Heidi Stensmyren, ordförande Läkarförbundet.

Läs mer
2018-03-01

Läkarförbundet välkomnar lagförslaget för ökad patientsäkerhet och bättre koll på läkemedel

På dagens regeringssammanträde beslutar regeringen om de lagförslag som krävs för att skapa en nationell läkemedelslista.

– Äntligen, vi har arbetat länge med frågan, men för att få en helhetsbild över patienternas samtliga läkemedel måste även rekvisitionsläkemedlen så snart som möjligt inkluderas i läkemedelslistan, säger Heidi Stensmyren ordförande Sveriges läkarförbund. 

Läs mer
Senast uppdaterad 2017-10-25